Vegán fagyik
- Petra Németh

- aug. 1.
- 1 perc olvasás
Egyre több vegán fagyi a pultban!
Idén azon kaptuk magunkat, hogy egyre inkább a vegán fagyik felé fordulunk. A "tízküblis"pultban eddig is a fagyik fele tejmentes volt, de ezek leginkább gyümölcsös sorbetek voltak – például málna, eper, fahéjas szilva vagy fekete ribizli.
A gyümölcsök mellett néhány éve megjelent az étcsokoládé sorbet is és rögtön közönség kedvenc lett. Ez azért is volt izgalmas, mert azoknak is alternatívát nyújt, akik nem fogyasztanak tejterméket, de valami krémesebb ízélményre vágynak. A csokifagyival aztán tovább kísérleteztünk – például most az egyik kedvencünk az málnás csokoládé sorbét.

Időközben ti is jeleztétek, hogy jó lenne még többféle vegán, de nem gyümölcsalapú fagyi. Mi pedig bele is vetettük magunkat a kísérletezésbe: házi magtejeket kezdtünk készíteni – főként kesudióból, de volt már mandulás és diós verzió is. Ezekből aztán krémes, tejmentes fagyik születtek, amik nem gyümölcsösek, viszont nagyon finomak és krémesek!
Most főleg magalapú sós fagyikkal kísérletezünk, és már most rengeteg új kedvenc született. Úgyhogy mostantól a vegán fagyik nem csak gyümölcsösek lesznek – jönnek a krémes, különleges ízek is!



.png)

Hozzászólások